FAQ

Veelgestelde vragen

Ben je enthousiast over de internationale, saamhorige cultuur bij Fieldfisher, maar heb je nog een vraag? Misschien dat we deze hieronder voor je kunnen beantwoorden. Laten we anders eens een kop koffie of thee drinken. Fieldfisher Amsterdam groeit, dus we horen graag welke uitdaging jij zoekt binnen jouw carrière. Stuur je vraag naar AmsterdamHR@fieldfisher.com. Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

Nog meer vragen?

Het antwoord nog niet gevonden? Mail ons je vraag op AmsterdamHR@fieldfisher.com.

Wat leuk dat je bij ons zou willen komen werken. Na ontvangst van je sollicitatie proberen we ons zo snel mogelijk bij jou te melden. Heb je gesolliciteerd op een vacature op onze website? Dan houden we doorgaans twee gespreksrondes aan.

Ben je uitgenodigd voor het maken van een test? Dan zorgen we ervoor dat we je vooraf voorzien van uitleg en oefenmateriaal. Je legt de test af in de week na je eerste gesprek. Je tweede gesprek met ons zal dan in diezelfde week, of in de daaropvolgende week, plaatsvinden.

Heb je allebei de rondes erop zitten, dan hoor je binnen uiterlijk een paar dagen of je het geworden bent. Hoe snel je bericht krijgt kan samenhangen met het aantal kandidaten dat die ronde meedoet.

Stage

Heb je gesolliciteerd naar een stageplek? Dan ziet het sollicitatieproces er iets anders uit. Na ontvangst van je sollicitatie proberen we ons zo snel mogelijk bij jou te melden. Wij houden doorgaans één gesprekronde aan.

Na het gesprek hoor je binnen uiterlijk een paar dagen of je het geworden bent. Hoe snel je bericht krijgt kan samenhangen met het aantal kandidaten dat die ronde meedoet.

Bij ons ben je niet verplicht tijdens je stage te wisselen van sectie. Wil je dat wel, dan bespreken we graag de mogelijkheden met je. Mail ons op: AmsterdamHR@fieldfisher.com.

Nee, wij werken niet samen met The Law Firm School. Uiteraard volgen onze advocaat-stagiairs de Beroepsopleiding Advocatuur en onze kandidaat-notarissen de Beroepsopleiding Notariaat. Daarnaast volgen zij interne en externe opleidingen binnen hun vakgebied voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Fieldfisher is een internationaal opererend kantoor met een Angelsaksische achtergrond. Wij bedienen zowel nationale als internationale cliënten op het gebied van Nederlands recht. Het komt geregeld voor dat je met samen met collega’s van onze buitenlandse vestigingen samenwerkt voor een buitenlandse cliënt. 

Fieldfisher draait om mensen. We koesteren niet alleen een balans tussen juridische uitmuntendheid en een realistische benadering van de doelen van onze cliënten. We zorgen er ook voor dat onze collega’s een gezond evenwicht tussen werk en privé kunnen onderhouden. Bij Fieldfisher werken we niet standaard tot in de late uren. We staan voor elkaar klaar wanneer het nodig is en nemen de tijd om professionele maar ook persoonlijke successen met elkaar te vieren.

Ook krijg je bij Fieldfisher de optie remote te werken en om met internationale collega’s samen te komen. Het kan voorkomen dat een cliënt een strakke deadline heeft. Dan moet er wel eens werk buiten kantoortijden verricht worden, maar dat is eerder uitzondering dan regel.

De advocaten en notarissen van Fieldfisher in Amsterdam zijn gespecialiseerd in het ondernemingsrecht (denk aan fusies en overnames, (her-)structureringen en financieringen), arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht, commerciële contracten,  gegevensbescherming (AVG), ICT en IE, insolventie en geschillenbeslechting.

We focussen daarbij op bedrijven die actief zijn op het gebied van technologie, (duurzame) energie en financiële dienstverlening. Daarnaast kijken we regelmatig samen naar hoe we kunnen uitbreiden naar andere vakgebieden.

Bij Fieldfisher hebben we aandacht voor elkaars ideeën, emoties en professionele ambities. Je staat nooit alleen, maar kunt terecht bij je collega’s voor steun en bruikbare inzichten. Fieldfisher Nederland breidt uit, ook daarom wordt er serieus omgegaan met de betrokkenheid en inbreng van teamgenoten.
Dankzij ons netwerk heb je bij ons de mogelijkheid om internationaal ervaring om te doen, om je eigen netwerk aan te leggen en te groeien binnen jouw specialisatie. Je kunt daarnaast gebruikmaken van een uitbreidend intern cursusaanbod. Denk bijvoorbeeld aan een workshop diversiteit en inclusie. Mail ons als je benieuwd bent naar hoe Fieldfisher je nog meer kan ondersteunen bij je professionele groei: AmsterdamHR@fieldfisher.com.

Als collega bij Fieldfisher ben je deel van een dynamisch team van senioren en junioren met diverse achtergronden. Bij ons heeft elke afdeling minstens één partner. Vanzelfsprekend hebben zij jarenlange ervaring binnen hun vakgebied. Fieldfisher heeft een platte organisatiestructuur. We willen dan ook dat iedereen zich even gehoord voelt, er is altijd ruimte voor groei.
Zo streven we er bijvoorbeeld naar in de toekomst nog méér vrouwelijke partners bij Fieldfisher te zien.

We bieden een stagevergoeding van 750 euro per maand. Je krijgt reiskostenvergoeding als je geen studentenreisproduct hebt.

Als student-stagiair loop je zo’n twee maanden bij ons mee. Stages zijn in principe fulltime, maar het is altijd mogelijk om in overleg vier dagen per week stage te lopen, of om voor een langere periode bij ons rond te lopen. Mail ons vooral als je benieuwd bent naar de mogelijkheden: AmsterdamHR@fieldfisher.com.